אאוטבריין או טאבולה? היכן לפרסם
בשנים האחרונות, עם העלייה בפופולריות של קידום ושיווק באמצעות תוכן ממומן, צמחו שתי ענקיות פרסום המתעסקות בתחום זה - טאבולה ואאוטבריין, שתיהן דרך אגב החלו את דרכן בישראל. חברות אלו זכו להצלחה רבה ומאז גם הספיקו להתמזג ולהפוך לכוח המשמעותי בתחום. למרות שהתמזגו הן עדיין מתפקדות כשתי פלטפורמות פרסום נפרדות.
פלטפורמות אלו מוטמעות באתרי אינטרנט ומעניקות לגולש המלצות תוכן בהתאמה אישית ומזרימות תנועה לאתרים חיצוניים.
מבחינת חווית הגלישה אין הבדל של ממש בין שתי הפלטפורמות, אך כאשר אתם יושבים על כיסא המפרסמים השיקולים שלכם שונים וכדאי להבין את ההבדלים בין שני הפלטפורמות, הבדלים אשר יכולים להשפיע על ה Bouncing Rate ואפקטיביות הקמפיין. אז בואו נערוך השוואה קצרה בין שתי הפלטפורמות.
פלטפורמות הפרסום - PUBLISHERS
גם טאבולה וגם אאוטבריין נזקקות לאתרי אינטרנט אשר יקצו להם את שטח הפרסום והדבר נעשה בחוזה בלעדי. כלומר ישנם אתרים אשר בחרו בטאבולה וישנם אתרים שבחרו לעבוד עם אאוטבריין, לכן הבחירה שלכם בין שתי הפלטפורמות תקבע באלו אתרים הגולשים יכולים לפגוש את התוכן הממומן שלכם. על פי טאבולה יש להם מעל לעשרת אלפים אתרי אינטרנט המציעים את התוכן שלהם. אאטבריין אינה מציגה את מספר המפרסמים, אך מתגאה בכמה מהשמות הגדולים, לפחות בשוק הבינלאומי. ההמלצה שלנו, עבור מי שמעוניין בפרסום בשוק הישראלי, היא לבדוק עם מי עובדים האתרים הישראלים שבהם אתם מאמינים כי נמצא הקהל הרלוונטי. לצורך הדוגמה וואלה ו YNET עובדים עם טאבולה, דה מארקר עובד עם אאוטבריין. בכל אתר בו יש תוכן ממומן תוכלו לראות באמצעות איזו פלטפורמה זה נעשה.
מדיניות הפרסום
לכל אחת מפלטפורמות הפרסום ישנה מדיניות המגדירה את סוג התכנים שמותר לפרסם בהם. מן הסתם הן אינן מאפשרות תכנים למבוגרים, אך תתפלאו שגם תכנים רבים אשר עשויים להיראות לכם כתמימים אינם עומדים בקריטריונים. למשל על פי המדיניות של אאוטבריין וטאבולה אתם לא יכולים לפרסם בגדי ים עם תמונות חושפניות, תוכן הקשור להפלות, תוכן דתי ופייק ניוז באופן כללי (שזו הגדרה בעייתית בפני עצמה). על פי ההשוואה בין המדיניות של טאבולה ואאוטבריין נראה שבטאבולה ההגדרות הן יותר כלליות ופחות מפורטות, כלומר הן משאירות לטאבולה יותר שיקול דעת. למשל איסור כללי על פרסום תוכן מסוכן או פוגעני עשוי להיות עניין של השקפה אישית לגבי מה פוגע ומה לא, מה מסוכן ומה לא. בכל מקרה עליכם לבדוק האם הפלטפורמה מתאימה לסוג התוכן שלכם.
ולסיום, טרגוט הקהל שהוא אחד הדברים החשובים ביותר, אך נראה ששתי הפלטפורמות מציעות היום כלי טרגוט דומים המאפשרים לפלח את הקהל על פי תחומי העניין ולשלב תהליכי רימרקטינג. מכיוון שלטאבולה ישנו יתרון באתרי האינטרנט הישראלים, יתכן שתזכו בה ליותר הצלחה. קמפיין פרסום חייב להתבצע תוך כדי מדידה ומעקב על התוצאות ולפעמים ניסוי וטעייה הם הדרך הכי טובה על מנת למצוא את התוצאות האופטימליות.
Comments